JESUS FRA NASARET
Han var født i en bortgjemt bygd som sønn av en landsens jente. Han vokste opp i en annen bygd, der han arbeidet i et snekkerverksted til han var tretti år gammel. Deretter reiste han omkring som predikant i tre år.
les mer.

Han skrev aldri bøker. Han fikk aldri familie og eide aldri noe hus. Han fikk ikke høyere utdannelse, og han besøkte aldri noen storby. Han reiste aldri så langt som tretti mil bort fra det stedet der han var født. Han gjorde ikke noen av de tingene som vi vanligvis knyttes til storhet. Han hadde ingen andre anbefalingsbrev enn seg selv.

Han var bare trettitre år gammel da tidevannet snudde og folkemeningen vendte seg mot ham. Vennene hans rømte fra ham, og han ble utlevert til fiendene sine. Han måtte tåle å bli nedverdiget i en rettssak og ble til sist naglet til et kors mellom to tyver.

Mens han kjempet med døden, kastet bødlene hans lodd om klærne hans, det eneste han eide på jord. Da han var død, fikk han ligge i en lånt grav, takket være en venn som hadde medynk med ham.

INGEN OVER INGEN VED SIDEN
20 århundrer har kommet og gått. I dag er han fortsatt den sentrale skikkelsen i menneskeslekten, viktig for dens videre utvikling.

Alle hærer som noen gang har marsjert, alle flåter som noen gang har seilt, a1le nasjonalforsamlinger som noen gang har vært sammenkalt, alle konger som noen gang har regjert, har til sammen ikke hatt så mye å si for menneskers liv på denne planeten som denne mann.

HVEM ER HAN?
Slik sier Gud det i Bibelen:
Alt er blitt til ved ham, uten ham er ikke noe blitt til. Det som ble til i ham, var liv, og livet var menneskenes lys.
(Joh.1,1-4.)
Han er en soning for våre synder, ja, ikke bare for våre, men for hele verdens.
(1.Joh. 2, 2.)
Da svarte Simon Peter: «Du er Messias, den levende Guds Sønn.» 17 Jesus tok til orde og sa: «Salig er du, Simon, sønn av Jona. For dette har ikke kjøtt og blod åpenbart deg, men min Far i himmelen.
Matt.16,16.)

SLIK BEKJENNER VI I DEN VERDENSVIDE KIRKEN:
Vi tror på én Herre, Jesus Kristus, Guds enbårne Sønn, født av Faderen før alle tider, Gud av Gud, lys av lys, sann Gud av sann Gud, født, ikke skapt, av samme vesen som Faderen.

Ved han er alt blitt skapt. For oss mennesker og til vår frelse steg han ned fra himmelen, og ved Den hellige ånd og av jomfru Maria ble han menneske av kjøtt og blod.

Han ble korsfestet for oss under Pontius Pilatus, led og ble begravet, oppstod den tredje dag etter Skriftene og fór opp til himmelen, sitter ved Faderens høyre hånd, skal komme igjen i herlighet for å dømme levende og døde, og hans rike skal være uten ende.
(Fra den Nikenske trosbekjennelse)