Vi fremhever gjerne Jesus for hans kjærlige, imøtekommende og overbærende sinnelag. Men Noen mennesker møtte han med fordømmelse.

Jesus var ikke alltid like imøtekommende og forståelsesfull over for dem han møtte. Det finnes en del beretninger i Bibelen, som viser en annen side av Jesus enn den vi ofte fremhever og priser. Nemlig Jesus som avisende, vred og intolerant. Ikke fordi han var lunefull og utilregnelig. Men fordi Jesus gjennomskuet mennesker og møtte dem på en helt igjennom ekte måte. På en måte som ofte overraskede selv hans betrodde venner.

Når han overraskede sine omgivelser, skyldtes det ofte, at han dømte mennesker omkring seg annerledes end de fleste. Han rakte hånden ut til dem som samfunnet og dets ledere aviste: de prostiturede, landsforræderne, de spedalske og de fattige. Men også til dem, som tross deres status innrømmet sine feil og hjelpeløshet. Derimot fordømte han de selvrettferdige og dem som mente at de hadde sitt på det tørre og derfor ikke hadde bruk for ham. De suksessrike og dem, som andre ofte så opp til.

Hvis vi møter Jesus med mistillit og anklager og ikke mener vi har bruk for den frelse og tilgivelse som han kommer til oss med. Da er det ikke lengere den kjærlige og imøtekommende Jesus vi møter, men derimot den strenge og fordømmende Jesus, slik han i sin tid møtte sin tids fariseere og skriftlærde.
Fra jesusnett.dk.
Skrevet av
Asbjørn Asmussen.