JESUS LEVER!

Oppstandelsen 2

En liten andakt jeg skrev til mine barnebarn.
Disiplene var samlet på en sal i Jerusalem. De sørget over Jesus som var død og de var redde for at de også skulle bli tatt.

Les mer.
Da kvinnene kom fra graven og fortalte at Jesus levde, ble de ikke trodd. Men en tid etter kom Jesus selv til dem og viste dem sine sårmerker fra korsfestelsen og spiste sammen med dem. Da skjønte de at kvinnene hadde snakket sant, at Jesus virkelig var stått opp fra de døde. I førti dager var Jesus sammen med disiplene og lærte dem mer om Gud og Guds rike. Så kom dagen da Jesus skulle forlate dem og reise tilbake til sin Far i himmelen. Den dagen kaller vi Kristi Himmelfarts dag. Da ga Jesus dem den viktige misjonsbefalingen som lyder slik:

«Da trådte Jesus fram og talte til dem: «Meg er gitt all makt i himmel og på jord. Gå derfor ut å gjøre alle folkeslag til disipler, idet dere døper dem til Faderens og Sønnens og Den Hellig Ånds navn og lærer dem å holde alt det jeg har befalt dere. Og se, jeg er med dere alle dager inntil verdens ende.» (Matt.28,18—20.)
Misjonsbefalingen

Spørsmål:
Disiplene sørget veldig fordi Jesus var død. De var også redde. Hva
var de redde for?
Hvem var det som fortalte dem at Jesus var stått opp fra de døde?Før Jesus for opp til himmelen ba han disiplene gjøre noe viktig,
Hva var det?