DEN TOMME GRAVEN

Etter at Jesus var død, tok noen Jesus ned av korset og begravde han. Det var ikke en grav nede i jorden slik som vi har gravstedene våre, men en grav i klippe, som en liten hule i fjellet.  Foran hulen veltet de så en kjempestor stein. Slik hadde mange gravene sine på den tiden.
Les mer
Begravelsen
Dette skjedde om kvelden på langfredag. Det var en skikk i Israel at de døde skulle salves med fine godluktende salver. Noen kvinner som hadde fulgt Jesus og som var veldig glad i han, ville gjerne gjøre dette.
Tidlig søndag morgen,
Påskemorgen, mens solen begynte å skinne, gikk de til graven. De hadde med seg fine salver. De tenkte på hvordan de skulle klare å velte bort den store stenen. Men da de kom fram hadde en engel veltet stenen bort og graven var tom. Hvem har tatt kroppen til Jesus tenkte de.

Kvinnene_ved_den_tomme_graven

Da kom Jesus levende til dem. Først ble de redde, fordi de ikke kjente han igjen. Men da de skjønte at det virkelig var Jesus som var blitt levende igjen, ble de veldig, veldig glade. Jesus ba dem gå å fortelle disiplene at han var stått opp igjen fra de døde, slik han hadde sagt. Kvinnene sprang så av gårde for å fortelle den gode nyheten til disiplene.

SpørsmåL:
Hva slags grav la de Jesus i?
Hva skulle kvinnene som kom til graven påskemorgen?
Hva gjorde de da de skjønte at Jesus var stått opp fra graven?

Jesus står opp. 1