Juletiden er over for denne gang. Her vil jeg litt tilbake, til tiden før jul som vi kaller advent.

ADVENT BETYR KOMME

Før Jesus dro tilbake til himmelen lovet han å komme igjen. Han sa ikke når, men ga oss noen tegn som skulle skje; i kirken,
i folkelivet og i naturen.

TEGNENE

Her skriver jeg litt om disse tegnene. Mange av disse har vært og er tilstede i dag, men de blir tydeligere, flere og verre ettersom vi nærmer oss tiden da Jesus kommer tilbake.
Det alvorligste er det som vil skje og som allerede i dag er tilstede  i Kirken. 

                                      Vranglæren i Den Norske kirke.
Den finnes både i og utenfor kirken. De sier som slangen i paradis: Har Gud  virkelig sagt? Ja, faktisk sier de at Gud ikke mente det han sa. At det Bibelen sier er synd ikke er det lenger. Men Jesus sier: «Himmel og jord skal forgå, men mine ord skal aldri forgå.»(Matt.24,35) «Den som taler, skal se til at han taler som Guds ord.  (1.Pet.4,11.)

                                                          Forfølgelse
Den begynte alt i de første kristne tid. Det var store forfølgelser i Romerriket hvor det første kristne levde. Mange gikk i døden for sin tro.
Det også forfølgelse av kristne i dag , Den skjer mest i de muslimske land hvor den som bekjenner Kristus blir dømt til døden. Men Forfølgelse skjer  over hele verden, og den øker i styrke. I vårt land mer i det skulte og i pressen. Det er ikke så lett lenger å bekjenne troskap til Guds ord

                                        jordkloden-2

                                       Vi får et kaldere  samfunn

Kjærligheten skal bli kald hos de fleste». Lovløsheten øker. Vi hører, leser og ser terror mange steder i verden.

                                            Krig, sult og sykdom
Krig har det vært siden «tidenes morgen». Men den øker i styrke. Og som Jesus sa hører vi mer enn noen gang om krig, terror, sult og sykdom over hele verden.
Jordskjelv har det alltid vært, også på Jesu tid. Men nå hører vi om alle disse store og små tegn.

Det at vi mer enn noen gang hører og ser tegnene, er i seg selv et tegn på at Jesus komme er nær og at vi må være beredt. Slik sier han det: «Vær derfor også dere beredt! For Menneskesønnen kommer i den time dere ikke venter det.(Matt.24.44.).

                                                  Dommens dag
I Gudstjenesten i kirken sier vi fram i kor trosbekjennelsen der det heter om Jesus at han «skal komme igjen for å dømme levende og døde. «
Da er Nådetiden forbi. Det vil si at det da er for sent å bli en kristen. Da blir bøker om vårt liv åpnet og vi blir dømt etter det som står skrevet der. Da er ikke himmelen neste stopp, men en evighet så forferdelig at jeg ikke kan tenke på det lenge av gangen. I Bibelen kalles det fortapelsen eller Helvete og skildres med sterke bilder. Om dette er «slutten på visa» ble himmelen tom. Men det finnes også annen bok Livets bok. Der er de skrevet inn som sa Ja til Jesus han som ble såret for våre lovbrudd, knust for våre synder, straffen lå på han for vi fikk fred, ved hans sår ble vi helbredet. Ved tro blir dette tilregnet  oss; som om vi selv tok straffen.
Se hva Jesus sier:
Sannelig, sannelig, jeg sier dere: Den som hører mitt ord og tror på ham som har sendt meg, han har evig liv og kommer ikke for dommen, men er gått over fra døden til livet (Joh.5,24.).
Til kristne:
«Men når dette begynner å skje, da rett dere opp og løft hodet, for da er deres forløsning nær.»

Alt det jeg skriver her er hentet fra Bibelen. Mest fra Profeten Jesajas 53. Matteusevangeliet kapittel 24. og fra Lukasevangeliet kapittel 21. og fra Johannes åpenbaring.

bibel-gammel