IKKE BARE GODHET OG NÅDE
Vi vil gjerne tenke på Jesus som kjærlig og forståelsesfull. Ja, vi leser om hans omsorg for de utstøtte, for de prostituerte. Han avviste ikke dem som på ærlig vis søkte sannheten og han møtte den angrede synder med nåde. slik er han også i dag.
 VET ALT SER ALT
Han som kjenner oss til bunns og gjennomskuer falskhet, gjerrighet og selvrettferdighet. Som for syns skyld går i kirke og kaller seg kristne, som ikke hadde, eller har behov for hans frelse. Dem møtte og møter han ikke med omsorg og nåde, men med refs vrede og dom.

De kaller han til bot og omvendelse. Til et liv med han. Et liv i lyset, Et liv uten uten falskhet.

kristusfigur-1

 

GUD SIER

«To menn gikk opp til tempelet for å be. Den ene var fariseer og den andre toller. 11 Fariseeren stilte seg opp for seg selv og ba slik: ‘Gud, jeg takker deg for at jeg ikke er som andre mennesker, de som svindler, gjør urett og bryter ekteskapet, eller som den tolleren der. 12 Jeg faster to ganger i uken og gir tiende av alt jeg tjener.’ 13 Tolleren sto langt unna og ville ikke engang løfte blikket mot himmelen, men slo seg for brystet og sa: ‘Gud, vær meg synder nådig!’
Jeg sier dere: Tolleren gikk hjem rettferdig for Gud, den andre ikke. For hver den som setter seg selv høyt, skal settes lavt, og den som setter seg selv lavt, skal settes høyt.»
Luk.18.

Den som tror på Sønnen, har evig liv. Den som er ulydig mot Sønnen, skal ikke se livet, men Guds vrede er og blir over ham.»
Joh. 3.