Påsken 1 (4)

Bibel 16

Da kom Jesus med dem til et sted som heter Getsemane, en have, og i den gikk han selv og hans disipler inn. Men Judas, som forrådte han, kjente også stedet, for Jesus samledes ofte dermed sine disipler.

Da sa Jesus: Sett dere her, mens Jeg går der bort og ber! Og han tok Peter, Jakob og-Johannes, de to Sebedeus’ sønner, med seg og begynte å bedrøves og engstes, og han sier til dem Min sjel er bedrøvet inntil døden; bli her og våk med meg. Og han slet seg fra dem så langt som et steinkast og falt på kne, med sitt ansikt til jorden, og ba at denne stund måtte gå ham forbi, om det var mulig, og sa: «Abba, Far! Alt er mulig for deg; ta denne kalk fra meg! Dog ikke som jeg vil, men som du vil.  

Getsemane 1

Angsten
 Getsemane, hva har ikke du vært vitne til. Han begynte å bedrøves og engstes. Det begynte slik. Men bedrøvelsen steg til han var bedrøvet inntil døden, det vil si så bedrøvet at han kunne dø av det. Og samtidig kom angsten, og den steg til dødsangst.
Modigste  
Han, den modigste av alle, skalv av angst, svettet angstens svette til den ble blandet med blod. Hans bønn gikk over i sterkt skrik og nødrop. Hebr. 5, 7. Bedrøvet til døden og så angst for døden! Hvorfor slik sorg og angst?
Han har sett kalken han skal drikke. Den er breddfull av syndens forbannelse.
All synd
AII verdens synd veltes over på hans samvittighet. Derfor bedrøves han inntil døden. Han er gjort ansvarlig for alt sammen. All Guds vrede over verdens synd trekker seg sammen over hans hode. Derfor knuges han til jorden i dødsangst.
Min synd
Min sjel hvorfor tok du det så lett med synden? Stans og se hvor alvorlig Gud tar den. Du lekte med synden. Han skalv under den i dødsangst. Du fant tidsfordriv i synden. Han svettet blod under den. Du moret deg i synden. Han gråt sårt over den.

Se hva synden har kostet ham for at den ikke skulle ligge over deg gjennom all evighet. Se til du skremmes av synden, til du skammer deg over synden.
Se til du løses fra synden og bindes til ham, din gjenløser for tid og evighet. (12.03.19.)
Bønn 3