LEDEREN
Den største lederen som har levd heter ikke David, Moses, Salomo, Aleksander Den Store, Julius Cæcar eller Napoleon. Min ærbødige påstand er at han heter Jesus Kristus.
 JESUS KRISTUS
Han ble født inn i verden med en helt spesiell hensikt, – en mann som gjennom 2000 år har satt spor etter seg og fortsetter å gjøre det. I løpet av tre år la han så mye igjen etter seg at verden aldri igjen kan bli den samme. Hans virke, hans ord og hans væremåte påvirket mennesker den gangen, – og det påvirker mennesker over hele verden den dag i dag.
Alle, også de som bare ser på Jesus som en betydningsfull, radikal og kontroversiell person i sin samtid, burde gi seg tid til å finne ut av hvem Jesus egentlig var (er), og hva han faktisk kan bety for oss i dag. Ingen burde være likegyldige til Jesus Kristus. Uansett ståsted vil det være spennende å finne ut av hvordan Jesus var, hvordan han levde, hva han gjorde og hva han sa.

 RADIKAL
Jesus utpekte seg tidlig som en leder med radikale synspunkter, men også med autoritet og gjennomføringsevne. Han visste hva han ville, planen var lagt, strategien var klar. Han visste hva han hadde «å selge», han kjente sitt «produkt» ned til minste detalj. Jesus gikk aldri på akkord med sitt budskap. Han visste hvem som var hans «kunder», og han visste hvor og hvordan han skulle finne dem.
Bibel 16
Bibelen forteller oss at Jesus ikke bare visste hva han hadde å tilby, men at han også kjente sine konkurrenter. Han kjente sine motstandere, og forberedte seg på det som ville komme. Jesus visste at han ikke kunne utfordre den jødiske makteliten, f.eks. presteskapet og fariseerne, uten at det ville komme kraftige og hatefulle motreaksjoner.

Jesus visste alt dette, det var planlagt, og han vek ikke fra sin plan. Jesus skulle sette i gang en omfattende redningsaksjon som skal pågå så lenge at den til og med inkluderer oss som lever i dag. Han visste at han som leder og «gründer» hadde sin tid, og måtte forberede og bygge opp ledere som skulle overta aksjonen når tiden er inne.

MEDARBEIDERE
Når en skal bygge opp en verdensomspennende virksomhet, går en ikke rundt og plukker fremtidige ledere tilfeldig. Jesus gjorde tilsynelatende det. 12 unge menn uten utdannelse eller noe annet som kvalifiserte dem til lederstillinger. Disse 12 mennene, som, alle bortsett fra en, måtte ofre livet for det de nå var med på å starte, fikk tre års læretid sammen med Jesus. Deretter ble de tilsynelatende overlatt til seg. Men Bibelen forteller at også det var lagt inn i planen, så de fikk den hjelpen de trengte. Den Hellige Ånd ble sendt dem og resultatet kjenner vi.

MOT ALLE ODD
Det denne lille flokken, med Jesus som ubestridt leder satte i gang har, mot alle odds, gjennom 2000 år, vokst til en verdensomspennende bevegelse med kanskje 2 milliarder mennesker, – en bevegelse som vokser fremdeles.

De færreste tviler på at Jesus har levd og at han hadde stor betydning for sin samtid. Det er også aksept for at han var en stor leder og, ikke minst, at han var en stor taler. Mange mener at «Bergprekenen» er den største talen som er holdt gjennom alle tider.

LEDELSESPRINSIPPE
Vi har mye å lære av de prinsippene Jesus brukte for å gjennomføre det han kom hit for. Evangeliene forteller om det Jesus sa og gjorde. Han diskriminerte f.eks. aldri noen, men var ikke redd for å utfordre. Han brukte den tiden som var nødvendig for å gjennomføre sine mål og han tok seg tid til å hvile. Det finnes flere titalls ledelsesprinsipper hos Jesus som jeg gjerne vil tale mer om i foreningene. Er det noen som vil si at Jesus ikke er aktuell i dag? Les og lær!
Terje Olafsen – Kopi
Terje Olafsen.
Forkynne i Telemark
Normisjon