DU MÅKKE KOMMER HER Å KOMME HER
Datteren til Jairus var syk, ja, døden nær. Da kom den budsendte Jesus av Nasaret. Men de mente han kom for sent, jenta var død. Og gråtekonen var på plass slik skikken var i Jødeland. Men da Jesus sa at hun ikke var død, da lo de han ut.
Les hele fortellingen her: Mark.5,21-24. 35-43.

Å jo, vi mennesker vet så mye. Av og til vet vi så mye at vi kan tillate oss å smile aldri så lite av Gud. Her lo de ham ut. de lo fordi han møtte dem på hjemmebane. De var gråtekoner av fag. Døde mennesker var deres spesialitet. De skulle ikke lett ta feil her. Og nå kom han her, Mesteren fra Nasaret, og sa: «Gråt ikke, hun er ikke død, hun sover.

Da stanset de gråten, riktig nok, men bare for å le. De lo ham ut, de visste bedre han. De visste at hun var død. Men de tok feil. Ikke så mye fordi de ikke kjente døden, men fordi de ikke kjente Ham som talte disse ordene. For han er selve Iivet. Det visste de ikke. Slik er det alltid.

Jairus datter 3

Når mennesket tror de vet mer enn Gud, så vet de alltid for lite. Du skal aldri le av det Gud sier, om du synes det er aldri så urimelig, fordi du vet bedre.
Han sprenger vår fatteevne. Sier han der er liv, så er der liv. For hans ord skaper hva det det nevner.

Hva vet du? Du vet litt om synd, død, håpløshet og fortvilelse. Allikevel vet du ingen ting om dette hvis du ikke kjenner Ham. Han som med sin makt kan by nåden å flytte inn der synden bor, han som kan by at livet skal ta dødens plass og at fortvilelsen skal snus om til glede.
Kjenner vi ham, da smiler vi ikke kaldklokt av hans tale, men da lytter vi til hans veldige ord med ærefrykt og forventning.