DERFOR TROR JEG PÅ GUD.

Jeg fikk spørsmålet: Hvorfor tror du på Gud? Det er ikke så enkelt at svare på, men en stor del av svaret handler om Jesus.

116. Hjerte med kors 2

Hvem Gud er
Det mest overbevisende argument for at Gud er til og er relevant for mig, er Jesus.
Hva Jesus gjorde og sa, taler i den grad for at Gud er til og at jeg har bruk for ham. Og ikke minst viser Jesus mig hvem Gud er og hva han vil meg. Gjennom Jesus ser jeg Gud – ikke bare som skaper og mektig, men også som en kjærlig og barmhjertig Gud.

VERDENS tilblivelse og de store naturvitenskapelig gåter kan vi nok finne forklaringer på uten Gud. Men Jesus, hans liv, hans ord og hans gjerninger gir ingen mening uten Gud.
Den kjærlighet og den medmenneskelighet, som Jesus viser er så overbevisende, ren og kompromissløs at jeg må ta hans budskap alvorlig. Også når han sier, at han er utsendt av Gud og handler på Guds vegne.

HVIS Gud er den som Jesus viser mig, så er hans Gud også min Gud. Jesus feier alle mine intellektuelle og teoretiske protester av banen. Han viser mig en sannhet om livet, som er så fantastisk frisettende, at alle andre spørsmål blir underordnet.
JESU budskap om tilgivelse, frihet og evig liv understrekes og bekreftes av både hans liv og hans død som jeg ikke kan komme utenom. Og det viser meg Gud, som en jeg frimodig og hengivent kan vise min fulle tillit

Det begynner med Jesus
Det er her min tro på Gud begynner. Nemlig med Jesus. Og så gjør det ikke så mye at det er mange andre ting ved Gud som jeg ikke forstår. Jesus forstår jeg. Hans budskap og hans liv gir den dypeste og sterkeste, og det er det viktigste i livet for meg.

DET er neppe umulig at forstå og tro Gud uten Jesus. Med Jesus åpner der sig en langt større innsikt i Guds vesen og vilje, som gjør det så mye vanskeligere for mig og avise ham. Uten ham ville jeg miste min glede og min frihet.
Derfor tror jeg på Gud.
Asbjørn Asmussen I det Danske nettstedet jesusnet.dk

 

krybbe-1                 Kors 8         Graveb 3