TA MIN SØNN
En rik mann og sønnen hans elsket å samle på skjeldne kunstverk. De hadde alt i sin samling; fra Picasso til Raphael. De satt ofte sammen og beundret kunstverkene.

Picasso.Pablo

 

 

Pueblo Picasso.

Les mer

Da vietnam-krigen brøt ut, dro sønnen i krigen. Han var veldig modig og falt i kamp da han forsøkte å redde en annen soldat. Faren fikk selvsagt beskjed og sørget dypt over sin eneste sønn.
beret. Amrikans.
Omtrent en måned senere, det var like før jul, banket det på døren. Utenfor sto det en ung mann med en stor pakke i hendene.

Han sa, «du kjenner ikke meg, men jeg er den soldaten som din sønn ga sitt liv for. Han reddet mange liv den dagen, og han var i ferd meg å redde meg å bære meg i sikkerhet da et streifskudd traff han i hjertet og han døde umiddelbart.

Han snakket ofte om deg, sin Far og om din kjærlighet til kunst» Den unge mannen rakte fram pakken «Jeg vet at dette ikke er mye, jeg er ingen stor kunstner, men jeg tror din sønn ville ha ønsket at du skulle ha dette.»

Faren åpnet pakken. Det var et portrett av hans sønn malt av den unge mannen. Faren stirret forundret på måten soldaten hadde greid å fange sønnens personlighet i maleriet. Han ble trukket mot sønnens øyne, og han egne øyne fyltes med tårer.

Så takket han den unge mannen og tilbød han betaling for maleriet. «Å, nei jeg kan aldri betale nok for det han gjorde for meg, så dette er en gave.»

Faren hengte portrettet over peisen. Hver gang han fikk besøk tok han dem med for å vise den sønnens portrett før han viste dem noe annet i sin store kunstsamling. Mannen døde noen få måneder senere.

domstol-hammer 1

Det skulle avholdes en kjempeauksjon over malerisamlingen. Mange innflytelsesrike og formuende mennesker kom til auksjonen. Forventningsfulle over å se alle de flotte maleriene og få anledning til kjøpe noe til sine egne samlinger.

 

På podiet sto bildet av sønnen. Auksjonarius banket med klubba: «Vi starter budrunden med dette bildet av sønnen. Hvem byr på dette bildet?»
Ramme med bilde 2

Stillhet.
Så ropte en stemme lang bak i lokalet «Vi vil se de berømte bildene!»
Men auksjonarius var bestemt «Ønsker noen å by på dette maleriet? Hvem begynner?  100 dollar, 200 dollar?En ny sint stemme ropte «Vi har ikke kommet hit for å se dette maleriet, vi kom for å se van Gogh, Rembrant og andre store kunstnere. Kom i gang med den virkelige budrunden.

Auksjonarius fortsatte « Sønnen, Sønnen, hvem vil ha Sønnen?»
Endelig kom det en stemme fra aller bakerste i lokalet. Det var den gamle gartneren som hadde tjenestegjort hos mannen og hans sønn. «Jeg byr 10 dollar for maleriet!» Fordi han var en fattig mann kunne han ikke by mer. «Vi har 10 dollar, hvem byr 20?»

Forsamlingen begynte å bli opphisset. De ønsket ikke bildet av sønnen, de skulle ha tak i mer verdifulle investeringer for sine egne samlinger.
Auksjonarius banket med klubba, «Første, andre   – –  og tredje gang! Solgt for 10 dollar»

På første rad ropte en mann irritert ut: «la oss nå komme i gang med kunstverkene.» Auksjonarius la ned klubba si: «Jeg beklager, men auksjonen er over.»

«Men hva med alle kunstverkene?» Jeg beklager: Da jeg ble bedt om å lede denne auksjonen, ble jeg informert om en hemmelig klausul i testamentet. Jeg kunne ikke på noe tidspunkt avsløre denne klausulen før nå. Kun sønnens portrett skulle auksjoneres bort, den som kjøpe portrettet skulle arve hele formuen inkludert kunstverkene. Mannen som tok sønnen får alt»
(Forfatter ukjent.)

Om Jesus113. Hjerte med kors. 5.:
Den som har Sønnen, har livet, men den som ikke har Guds Sønn, har ikke livet. (Joh.5,12.)