HIMMELEN OG HELVETE
Frelse eller fortapelse.
Hva sier Gud om det?

Les mer

Mennesket
Du satte ham lite lavere enn Gud og kronet ham med
herlighet og ære.
(Salme 8,4-10.)

Vær oppmerksom på at Bibelen taler i bilder også når det gjelder Himmel og Helvete.

Fortapelsen eller Helvete, betyr et evig utenforskap. En uopphørlig lidelse på et hvor det slett ikke er godt å være. 

Himmelen er det motsatte: Alt som er vondt og vanskelig her er borte der.  En uopphørlig glede på et sted hvor det er godt å være.

                                                                     Sviket
Alle har syndet og mangler Guds herlighet. For fra hjertet kommer onde tanker, mord, ekteskapsbrudd, hor, tyveri, falskt vitnesbyrd, spott. Rom.3,23.
Syndens lønn døden men Guds nådegave er evig liv i Kristus Jesus, vår Herre. (Rom.6,23.)
                                                               I vårt sted.
Men han ble såret for våre lovbrudd knust for våre synder.Straffen lå på ham, vi fikk fred, ved hans sår ble vi helbredet. Vi gikk oss alle vill som sauer, hver tok sin egen vei. Men skylden som vi alle hadde, lot Herren ramme ham. Jes. 53, 5-6.

jesus på korset

                                                      Frelsen, her og nå.
For så høyt har Gud elsket verden at han ga sin Sønn, den enbårne, for at hver den som tror på ham, ikke skal gå fortapt, men ha evig liv. 17 Gud sendte ikke sin Sønn til verden for å dømme verden, men for at verden skulle bli frelst ved ham.
Men dersom vi bekjenner våre synder, er han trofast og rettferdig, så han tilgir oss syndene og renser oss for all urett.
Joh. 3,16. 1. Joh. 1,9.
Men dersom vi vandrer i lyset, slik han selv er i lyset, da har vi fellesskap med hverandre, og blodet fra Jesus, hans. 1. joh.1,7. Mine barn, dette skriver jeg til dere for at dere ikke skal synde. Men om noen synder, har vi en talsmann hos Far, Jesus Kristus, Den rettferdige.  2 Han er en soning for våre synder, ja, ikke bare for våre, men for hele verdens. 1.Joh. 2,1-2.

 Bønn 3

Hallo

                                                                   Dommen
Og jeg så en stor, hvit trone og ham som satt på den. Jord og himmel flyktet bort fra hans ansikt og var ikke lenger til.

Og jeg så de døde, både store og små: De sto foran tronen, og bøker ble åpnet. Så ble en annen bok åpnet, livets bok. Og de døde ble dømt etter det som sto skrevet i bøkene, etter sine gjerninger. Havet ga fra seg de døde som var der, og døden og dødsriket ga fra seg de døde som var i dem, og enhver ble dømt etter sine gjerninger. Så ble døden og dødsriket kastet i ildsjøen. Og ildsjøen, det er den annen død. Og om noen ikke var skrevet inn i livets bok, ble han kastet i ildsjøen.
Og om noen ikke var skrevet inn i livets bok, ble han kastet i ildsjøen.
Åp. 20. 11-15.domstol-hammer 1

                                                                         

                                                                Evig frelse
«For så høyt har Gud elsket verden at han ga sin Sønn, den enbårne, for at hver den som tror på ham, ikke skal gå fortapt, men ha evig liv.» Joh.3,16.
Og jeg så en ny himmel og en ny jord. For den første himmel og den første jord var borte, og havet fantes ikke mer.  2 Og jeg så den hellige byen, det nye Jerusalem, stige ned fra himmelen, fra Gud, gjort i stand og pyntet som en brud for sin brudgom.  3 Og jeg hørte fra tronen en høy røst som sa:

Se, Guds bolig er hos menneskene. Han skal bo hos dem, og de skal være hans folk, og Gud selv skal være hos dem. Han skal være deres Gud. Han skal tørke bort hver tåre fra deres øyne, og døden skal ikke være mer, heller ikke sorg eller skrik eller smerte. For det som en gang var, er borte.» (Åp. 21.1-4,)

Jesu grav 1.

Gravsten 2