Jul 2

 HVORFOR KOM HAN? KOMMER HAN IGJEN?

 

Les mer

 Bibelen:

Forutsagt.
«Se, jomfruen skal bli med barn og føde en sønn,
og de skal gi ham navnet Immanuel – det betyr: Gud med oss.»
(Jes. 7,14.)
Fordi:
«Engelen til Josef: «Maia skal føde en sønn, og du skal gi ham navnet Jesus, for han skal frelse sitt folk fra deres synder» (Matt.1,21)
Tiden var inne.
«Men i tidens fylde sendte Gud sin Sønn, født av en kvinne og født under loven.  Han skulle kjøpe fri dem som sto under loven, så vi kunne få retten til å være Guds barn» (Gal.4,4-5.)

                                              KOMMER HAN IGJEN?
Det tok ca. 600 år fra denne profetien i Jesaja til han kom. Nå er det gått ca.2000 år siden Jesus sa kan kom igjen, men det er da urimelig Lang tid? Ettersom årene går blir forventningen svakere.

             Vi spør Bibelen igjen og ser hva Jesus sier om dette.
«Da han satt på Oljeberget og disiplene var alene med ham, kom de og spurte: Si oss: Når skal dette skje, og hva er tegnet på ditt komme og verdens ende?
«Jesus tok til orde og sa: «Pass på at ikke noen fører dere vill!  For mange skal komme i mitt navn og si: ‘Jeg er Messias!’ Og de skal villede mange.  Dere skal høre om kriger, og det skal gå rykter om krig. Se da til at dere ikke lar dere skremme! For dette må skje, men ennå er ikke enden kommet. Folk skal reise seg mot folk og rike mot rike, og det skal være hungersnød og jordskjelv mange steder. Men alt dette er bare begynnelsen på fødselsriene.» (Matt. 24,3-8.)
Stjerne 2

Ja, men krig, sult og jordskjelv har det jo alltid vært sier mange. Ja, det er jo riktig, men ikke i dette omfang og hyppighet. Vi skal som Jesus sier HØRE om det. Aldri har vi hørt om mer slikt som nå. Vi i får elendigheten like inn i stua med TV, radio og sosiale medier.

                                                         Når han kommer.
«For likesom lynet, når det blinker, lyser fra himmelbryn til himmelbryn, slik skal det være når Menneskesønnen kommer til syne på sin dag. Men først må han lide mye og bli forkastet av denne slekt. »  (Luk.17,24.)

Lynet 1

ja, dette trenger vel ingen kommentar. Jeg tror på disse ordene av Jesus, likeså vel som jeg tror at han kom.
Jeg kan jo ikke velge ut de bibelord som passer og fornekte andre?

                                        Men hva skje når han kommer?
I trosbekjennelsen som sies fram i kirken hver søndag sier vi at han kommer igjen for å dømme levende og døde.

«Men de skal avlegge regnskap for ham som står klar til å dømme både levende og døde. (1.Pet.4,5.)https://www.bibel.no/Nettbibelen?submit=Vis&parse=Joh+3%2c16.&type=and&book2=-1&searchtrans=

«For så høyt har Gud elsket verden at han ga sin Sønn, den enbårne, for at hver den som tror på ham, ikke skal gå fortapt, men ha evig liv» (Joh.3,16.)

Her sier Jesus at de som ikke vil tro på han, som ikke vil ha noe med han å gjøre skal få slippe det i evigheten også. Her er det snakk om et evig utenforskap.

Livet utenfor skildres i Bibelen sterk og negativt, men hva det betyr vet jeg ikke og håper aldri jeg får vite det.

                                   I en lignelse om dette sier han:
«Når husbonden først har reist seg og lukket døren, og dere står utenfor og banker på og sier: «Herre, lukk opp for oss!» da skal han svare: «Jeg vet ikke hvor dere er fra.» (Luk. 13,25.)

Også disse bibelordene tror jeg, og ber:
«Ransak meg, Gud, og kjenn mitt hjerte, prøv meg og kjenn mine tanker. Se om jeg er på den onde vei, og led meg på evighetens vei.»
(Salme 139,23-24.)

                                       HAR HUSBONDEN REIST SEG?

Stjerne 2

Tegnene 1