MERKET FOR LIVET

Dåp 1

Når du ble døpt tegnet presten korsets tegn på deg og sa.
Se her om noe av det som skjedde:

Les mer

 Presten:
I Faderens og Sønnens og Den hellige ånds navn.
Med takk og glede bringer vi i dag dette barnet til Gud i den hellige dåp. I dåpen tar Gud imot oss og forener oss med den korsfestede og oppstandne Jesus Kristus.
Vil foreldre og faddere reise seg.
Dere skal være vitner om at dette barnet er døpt med den kristne dåp. Sammen med vår menighet og hele kirken får dere del i et hellig ansvar: Vise omsorg for ham, lære ham selv å be og hjelpe ham til å bruke Guds ord og delta i den hellige nattverd, så han kan leve og vokse i den kristne tro.
Hva heter barnet? Den som bærer barnet sier:
Erik. (her kan du sette ditt eget navn)
Vil dere at Erik skal døpes til Faderens og Sønnens og Den hellige ånds navn og oppdras til et liv i den kristne forsakelse og tro Foreldrene svarer:
Ja!
Gud bevare din utgang og din inngang fra nå og til evig tid.
Jeg tegner deg med det hellige korsets tegn til vitnesbyrd om at du skal tilhøre den korsfestede og oppstandne Jesus Kristus og tro på ham.
116. Hjerte med kors 2
Presten:
Erik, etter vår Herre Jesu Kristi ord og befaling døper jeg deg til Faderens og Sønnens og Den hellige ånds navn.  Mens dette sies, øser presten med hånden rikelig med vann over hodet til den som døpes, tre ganger.
Presten legger hånden på den døptes hode og sier:
Den allmektige Gud har i dåpen gitt deg sin hellige Ånd, født deg på ny og tatt deg inn i sin troende menighet. Gud styrke deg med sin nåde til det evige liv. Fred være med deg.
Løftet
Dersom du er døpt som barn, husker du selvfølgelig ikke dette, men foreldre og faddere gjør det og husker løftet de ga, eller?   Dessverre holder de fleste ikke løftet de ga ved dåpen.
Du vil si som mange andre om foreldre og faddere: De mente ikke noe med det, det er bare en tradisjon.
Nei vent, jeg tror mange foreldre mener det der og da, men de klarer av en eller annen grunn ikke å gjøre det de lovte.
Gud
Men uansett så mente Gud noe med det. Han står ved sitt løfte om at du skal få være hans barn til evig tid.
Se hva han tenker om deg:
«For jeg vet hvilke tanker jeg har med dere, sier Herren, fredstanker og ikke ulykkestanker. Jeg vil gi dere fremtid og håp.» (Jer.29,11.)
Den som kommer.
Om du med deg selv vet at du ikke er kristen så må jeg få si deg at
Korsets tegn som du fikk i dåpen betyr at du er utvalgt til å høre Jesus til. Han som døde på korset for alle syndere er hver dag rede til å ta imot deg. Se hva han sier: « – den som kommer til meg, vil jeg aldri støte bort. ( joh. 6,37)
Å komme er å komme tilbake til Ham som tok imot deg i dåpen.Han venter på deg!

92. Roser