LYSET  VIL  ALLTID  OVERVINNE  MØRKET.
Artikkel av Eivind Frøen i Nyhetsmagasinet fra Asia Link. g
jengitt med tillatelse,
RAPPORT FRA ASIA.

I kjølvannet av de siste års muslimske terrorisme har ordet martyr igjen kommet i fokus. Ordet martyr brukes i denne sammenheng om mennesker som sprenger seg selv i luften med den intensjon å drepe eller lemleste flest mennesker. Begrepet brukes også om de som dør i væpnet strid for å fremme Islam. Drivkraften til disse menneskene er hatet mot de ”vantro.”

Les met

                                                                  Martyr
I kristen sammenheng brukes ordet martyr på en helt annen måte. En kristen martyr dør ikke i forsøk på å drepe andre. Han og hun gir sitt liv fordi de ikke vil fornekte sin tro, eller at de er villige til å ofre livet for at andre skal få høre evangeliet. Det er ikke hatet mot de ”vantro”, men kjærligheten til Jesus som er drivkraften.

                                                         Nord Korea
Denne kjærligheten driver mennesker til å reise til de mest ugjestmilde områder av verden for å kunne formidle evangeliet. Et slikt område er Nord Korea. Nord Korea regnes i dag som det verste regimet som finnes. Isolasjon, brutalitet og fanatisk ateisme har redusert kristen virksomhet til ørsmå Hus – forsamlinger.
Med livet som innsats.
                                                         Hemlighet.
De møtes i den største hemmelighet og med livet som innsats. De senere år har nordkoreanske flyktninger fortalt om bestialske overgrep og store lidelser. Hvert år er det mange som lider martyrdøden i dette landet. Til tross for dette, vokser antall kristne i Nord Korea. Djerve kinesiske misjonærer deler evangeliet, bokstavelig talt med livet som innsats, med nordkoreanere. Det er kun kinesere som har mulighet til å virke i dette lukkede landet. AsiaLink har i mange år vært med på å støtte og finansiere dette arbeidet.

                                                           Frelste
En av de kinesiske misjonærene heter Esther. Hun har gjennom flere år fått lede mange koreanere til Jesus. Det resulterte til sist i at hun ble fengslet i Nord Korea. Mirakuløst slapp hun ut av fengslet. Senere ble hun fengslet i Kina. Hun ble utsatt for tortur og mishandling både i Nord Korea og i Kina. Agenter fra Nord Korea forsøkte å ta livet av henne.

                                                  Ut av fengsle
Hun klarte da å flykte til Sør Korea hvor hun nå bor. Boken om hennes liv kommer på norsk til våren på Ventura forlag. (Engelsk tittel; Smugling Light).

                                                   Vitnesbyrd
Den er et betimelig vitnesbyrd om at det fremdeles finnes mennesker som er villig til å ofre alt for at andre skal få høre evangeliet. Den er også et sterkt vitnesbyrd om Guds trofasthet og evangeliets seirende kraft under de mest forferdelige forhold. Lys vil alltid overvinne mørket.

Eivind Frøen
Eivind Frøen