Henvisninger til tekster i Bibelen er forkortet.  Eks. Joh.3,16 betyr Evangeliet etter Johannes. Kapittel 3 vers 16.  Se henvisningene til alle bibeltekstene forran i Bibelen

Bibel

Takk til dere som oppmuntrer. Synes duhimmelhavet.no er grei, så si det gjerne til familie, venner og kjente. Jeg sender deg gjerne noen av dette «visittkortet» til utdeling.

Gjester på bloggen: 28.10.16: 11.524. Besøk : 65.930Det vil si at de har vært innom flere ganger.
Gjestene kommer i hovedsak fra Norge, men også fra land som Sverige, Russland, Ukraina,   Polen, Nederland og USA,.

Jeg vil gjerne «pynte opp» med flere bilder. Kanskje du vil sende meg ett eller flere,? Skriv da litt om bildet og hvor det er tatt..
Kanskje du vil skrive en tekst som passer? Send da gjerne med bilde av deg selv.

                                             Radiotalen til Ole Hallesby.
I 1953 holdt Ole Hallesby en radiotale i Indremisjons storsal. Den ble i etterkant kaldt «Helvetestalen» og utløste den så kalte «Helvetesdebatten» Det hevdes at Hallesby i talen «la ut om helvetes pinslser» Leser du talen her nederst på bloggen, ser du at dette ikke er riktig. Du kan høre den på YouTube..

under sreken

                                                                 MARITA
Hun sitter ofte ved et handlesenter i nærheten og tigger.
De fleste går forbi uten å gi. Når jeg spør noen om hvorfor, får jeg ofte til svar at det er bakmennene som tar pengene, eller at de kan arbeide og ikke snylte på andre.

FAFO gjorde en undersøkelse i Skandinavia om dette med bakmenn og fant ut at dette ikke er riktig.

De aller fleste er ærlige tiggere som ikke ser noen annen utvei. De får ikke arbeid i hjemlandet og den offentlige støtten til arbeidsløse, barn og skolegang og til gamle er minimal om den i det hele tatt finnes.

Marita er fra Romania, har to barn og gamle foreldre som hun forsørger. Hennes eneste mulighet er å tigge. Og da er den naturlig å velge verdens rikeste land!?

Hun sitter av og til ved kirken når det er gudstjeneste, men hun forteller at der får hun forsvinnende lite. Og jeg som trodde at dette må være det beste stedet.

«- – Jeg var sulten, og dere ga meg mat – jeg var fremmed, og dere tok imot meg – –  «Herre, når så vi deg sulten og ga deg mat, når så vi deg fremmed og tok imot deg? – – «Det dere gjorde mot én av disse mine minste søsken, har dere gjort mot meg.

 Alt snakk om bakmenn, latskap og andre forklaringer er unnskyldninger for ikke å gi. Oftest et stort og klart vitnesbyrd om fremmedhat, gjerrighet og egois

tigger-2

                                                

dontforget
Savnet er kjærlighetens pris.

 

JEG FANT JEG FANT
Under rydding blant bøkene mine, fant jeg igjen en av minnebøkene fra Grenland ungdomsskole, (Nå folkehøgskole.) Der gikk jeg i to år.

Ved slutten av året skrev vi i hverandres minnebøker. En av lærerne, Ola Sundby skrev slik i min:
«Uten korset ingen krone.» og henviste til Åp.2,10. Der limte
hanogså inn et kors med krone.

imgI den nye bibeloversettelsen lyder bibelverset slik:«Vær tro til døden, så skal jeg gi deg livets seierskrans. 

Skolen hadde bare to linjer: Praktisk og Teoretisk, med noe overlapping. Det andre året valgte jeg praktisk. Da spøkte Ola Sundby med at jeg måtte gå et år til for å gjøre ferdig bokhylla.

img

img SKRIVERGÅRDEN
Eneste bygningen som står siden jeg gikk på skolen.