KOM HJEM
Det fortelles om en ung gutt som forlot denne lille bygda for å gjøre lykke i byen.
Det gikk dessverre ikke etter planene. Etter rusmisbruk og flere kriminelle handlinger havnet han i fengsel.
Angerens dager kom, og han tenkte på sin far hvordan han måtte skamme seg for sønnen sin.
Ved løslatelsen skrev han til sin far «Kjære far, forstår at du skaeikmmer deg over sønnen din, nå er jeg løslatt fra fengselet og har lyst il å reise hjem, men veldig usikker på om jeg er velkommen. Kan du, når jeg kommer med bussen feste et rødt bånd i eika ved veien. Er den der når jeg kommer, hvis ikke reiser jeg videre»

På hjemveien fortalte han sin historie til henne som satt ved siden av han på bussen. Da de nærmet seg så var han så spent at han ikke torde se, og ba henne se for han. Da de hadde passert jublet hun og sa ja, hele teet er full av røde bånd.

Det står om en gutt i Bibelen som surrer bort ungdomslivet. Så står det at han «kom til seg selv» skjønte at han måtte komme seg ut av elendigheten og ga seg på hjemvei. Men usikker på hvordan han ble mottatt.
Faren hadde ikke gitt opp sønnen. Ofte sto kan speidet etter han. Slik står der i Luk.15,20-24.
«Da han ennå var langt borte, fikk faren se ham, og han fikk inderlig medfølelse med ham. Han løp sønnen i møte, kastet seg om halsen på ham og kysset ham. Sønnen sa: ‘Far, jeg har syndet mot Himmelen og mot deg. Jeg fortjener ikke lenger å være sønnen din. Men faren sa til tjenerne sine: ‘Skynd dere! Finn fram de fineste klærne og ta dem på ham, gi ham ring på fingeren og sko på føttene. Og hent gjøkalven og slakt den, så vil vi spise og holde fest. For denne sønnen min var død og er blitt levende, han var kommet bort og er funnet igjen.’ Og så begynte festen og gleden.»

Far i liknelsen er Gud og du sønnen. Kanskje er du hjemme? Om ikke så kan jeg med glede vise deg veien. Den heter Jesus. ved troen på ham kommer du hjem og får være hos din himmelske far for tid og evighet.

Er du i kirken og det er nattverd da kan du der og da gå fram å motta nattverden. Da sitter troen i bena. Da kommer du hjem. Da får du samfunn med Jesus og samtidig bekjenne for andre at du vil være kristen.
nattverd-1

                         KOM HJEM

Kom hjem, kom hjem, du villfarne barn,
Fra din mørklagte vei og fra fristerens garn
Du villfarne barn, du villfarne barn, kom hjem, å, kom hjem!

Kom hjem, kom hjem, fra løgn og fra last,
Fra sorg og fra svik og fra drømmer som brast.
Du villfarne barn, du villfarne barn, kom hjem, å, kom hjem!

Kom hjem, kom hjem, kom din frelser i favn,
Se han lengter så sårt og han hvisker ditt navn
Du villfarne barn, du villfarne barn, kom hjem, å, kom hjem!
Ole Paus.